Нашата стратегия

Нашата стратегия

Да бъдем лидер в устойчивото строителство, което подобрява ежедневието чрез важни решения.

Искаме да продължим да укрепваме позициите си в областта на модерното и устойчиво строителство и да станем тези, които определят посоката и подготвят пътя за другите.

Искаме да продължим да укрепваме позициите си в областта на модерното и устойчиво строителство и да станем тези, които определят посоката и подготвят пътя за другите.

До 2050 г. на Земята ще има 10 милиарда души: всички те ще се нуждаят от жилища, ресурси, транспорт. И ние чувстваме отговорността да бъдем главният актьор в тази ситуация: да допринесем за осигуряването на комфортни жилища, да защитим ресурсите и да се борим срещу изменението на климата.

Програмата Grow & Impact ни ангажира да увеличим нашия положителен принос към обществото и планетата. Ръка за ръка с тази стратегия е планът за въглероден неутралитет, който ще постигнем до 2050 г.

Нашата мисия

Ние проектираме, произвеждаме и разпространяваме материали и решения, предназначени за благополучието на всички и бъдещето на всички.

Предлагаме алтернативи на тежкото строителство: нашите строителни методи, решения и услуги са по-устойчиви (намалени въглеродни емисии, по-ниска консумация на ресурси), по-ефективни (по-кратко време за строителство, финансови спестявания) и поставят хората, тяхното здраве и комфорт на първо място (по-лесно сглобяване и демонтаж, топлинен и акустичен комфорт).

➜ Устойчивите решения представляват 72% от нашите продажби.

➜ Решенията, които продаваме за една година, елиминират приблизително 1300 милиона тона CO₂ емисии през целия им живот.

Ние подкрепяме професионалистите в строителството. Ние им предоставяме все по-надеждни решения, които подобряват производителността и продуктивността. Предлагаме безплатни технически съвети и уеб семинари, организираме курсове и сертификационни обучения, където занаятчиите се учат да работят професионално с нашите материали.

Our strategy banner 1

 

Our strategy banner 2

 

Ние внедряваме най-модерните технологии и тенденции в производството. Те включват:

сглобяеми къщи: ускорява строителните фази, облекчава недостига на работна ръка, намалява производството на отпадъци;

3D печат: отваря нови архитектурни възможности, които внасят креативни елементи, устойчивост и ефективност в областта;

цифрово строителство: поддържа сътрудничеството чрез виртуален модел и намалява риска от проблеми и разходи през целия жизнен цикъл на сградата.

our strategy banner 3

 

„Цялата програма Grow&Impact ясно дефинира визията и стратегията на Saint-Gobain Group и въздействието на нейните дейности върху света наоколо. Тя определя визия, която ни дава ясна посока и цел на това, което правим, насочва нашите дейности и планове към ясна и разбираема цел: ДА БЪДЕМ ЛИДЕР В МОДЕРНОТО СТРОИТЕЛСТВО И УСТОЙЧИВОТО СТРОИТЕЛСТВО.“

Tomáš Rosák
CEO, East Europe