Устойчивост

 

 

making the world a better home

Тласка ни напред ясна мисия: Да направим света по-добро място за живеене. Ето защо ние произвеждаме материали, които допринасят за комфорта и здравословния живот, както и за по-ниската консумация на енергия на сградите.

Ние никога не почиваме на лаврите си и непрекъснато правим иновации. Ние търсим решения за постигане на възможно най-голяма хармония между човека и природата и осигуряване на устойчиво бъдеще за нашата планета.​

 

Намаляването на въглеродните емисии е голямо предизвикателство за нас. За да го изпълним, ние сме поели набор от ангажименти за намаляване на въздействието на нашите дейности върху околната среда. Основната цел? Да бъдат въглеродно неутрални до 2050 г.

Вижте как го правим ➜

net zero carbon

 

#MakingTheWorldABetterHome

Запознайте се с хората, които всеки ден от Нортбъроу в Съединените щати
до Ченай в Индия, реализират нашата визия да бъдем световен лидер в устойчивото строителство.

УСТОЙЧИВО ЖИЛИЩЕ

Ние насърчаваме изграждането на устойчиви сгради от дълго време. Но за да не се спираме само на идеята, ние сами разработваме материали и интегрирани системи, които са съобразени с хората и околната среда.

Използваме местни и рециклирани суровини, работим с материали на водна основа и избираме доставчици, които като нас използват система за управление на околната среда.

Специфични ползи за устойчивостта на нашите материали:

Енергоспестяване

Енергоспестяване

Ние произвеждаме продукти, които са основно решение за пестене на енергия. От изолационни материали през изолационни системи до изолационни стъкла за прозорци или фасади. Ние спасяваме планетата и намаляваме финансовия ресурс.

Пестене на вода

Пестене на вода

Нашите олекотени материали за сухо строителство изискват минимално количество вода за монтаж. Хидрофилни изолации за зелени покриви или чугунени тръби с нулеви загуби при водоразпределение са отделна глава.

Ефективна работа с материали

Ефективна работа с материали

Ние разработваме решения, които ускоряват строителството: материали, които са лесни за обработка и монтаж, интегрирани системи за различни видове конструкции и продукти за сглобяеми и модулни конструкции.

Сертифициране

Сертифициране

Повечето от нашите продукти имат EPD сертификати, т.е. екологична продуктова декларация. Този документ документира въздействието на продукта върху околната среда, от добива на суровини до разрушаването.

Рециклируемост на продукта

Рециклируемост на продукта

В производството използваме изрезки и остатъци от собствени продукти, както и сортирани отпадъци от строителство или деконструкция. По този начин може да се използват например плоскости от гипскартон или полистирол.

Здравословна среда на живот

Здравословна среда на живот

Нашите материали осигуряват на потребителите на сградата топлинен и акустичен комфорт, здравословна вътрешна среда и изобилие от светлина. Така допринасят за по-приятен живот.