Museum of the Future, Дубай

Museum of the Future, Дубай

Нашите материали направиха възможно посрещането на многото предизвикателства, свързани с изграждането на грандиозния Дубайски музей на бъдещето.

Огромен овален пръстен бди над най-големия град на Обединените арабски емирства като огромно око. Saint-Gobain предостави няколко решения за изграждането на тази сграда, която се счита за един от най-сложните архитектурни проекти в света и е проектирана от архитектурната фирма Killa Design.

Екипите на марката Gyproc разработиха нов и специално създаден продукт: система от стоманени конструкции, способни да се накланят и завъртат под различни ъгли. Тези "динамични" рамки, необходими за монтажа на гипскартонените плоскости Gyproc, направиха възможно създаването на множество извивки и различни форми, които са част от архитектурата на сградата. Други решения, които предоставихме включват фугиращи ленти Adfors за сухо строителство, стъклена вата Kimmco-Isover за изолация на въздуховоди и висококачествени циментови мазилки Weber.

На външната фасада на сградата 1024 стоманени панела са свързани с фуги от пяна Saint-Gobain Tape Solutions Norseal FS1000. Тези уплътнения са избрани заради тяхната уникална комбинация от уплътняващи свойства, устойчивост (пожар, вода, въздух), както и лесен монтаж, което допринася за идеално гладкия външен вид на обвивките на сградата. Фасадата е покрита с арабска калиграфия, като всяка буква служи като стъклен прозорец.

Museum of the Future, Дубай
Museum of the Future
Museum of the Future, Дубай
Museum of the Future