Решения складове и индустриални сгради

Складове и индустриални сгради

warehouse

 

 

 

1

 

Saint-Gobain Glass

SGG CLIMATOP® SOLAR CONTROL – притежава COOL-LITE® антисоларно покритие върху външното стъкло, което има неутрален външен вид и функционира като антисоларна защита и изолация, предотвратявайки излизането на топлина от помещението.

Isover

Системни решения за скатни покриви: изолация над гредите, пароизолации VARIO® и аксесоари за паронепропусклива защита или подова изолационна система с марка Isover, каменна и стъклена вата на плочи или ролки. Решения за плоски покриви: екструдиран и експандиран полистирол, плочи от каменна вата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

Подове

Adfors

ADFORS VERTEX® GRID – мрежа от фибростъкло за по-здрава и еластична замазка без пукнатини. Ниското тегло на мрежата не натоварва таваните, елиминира възможността за деформации, може да се режат дори с нож и с нея може да се справи и един човек.

 

Saint-Gobain Glass

Saint-Gobain Glass SGG LITE‑FLOOR® - Закалено безопасно стъкло от два или повече слоя, свързани с фолио. В случай на счупване, филмът държи парчетата стъкло заедно. Чрез комбиниране на дебелини или брой компоненти се създава безопасно стъкло, което отговаря на много специфични изисквания.

 

Isover

Плоскости за стъпала от базалт и стъклени влакна или еластичен полистирен за подобряване на акустиката на подовете. Полистиренови плочи за подови настилки с изисквания за топлоизолация. Екструдиран полистирол за подове с големи натоварвания до 70 t/m2.

 

Rigips

Сухите подове от гипскартон или гипсфазерни плоскости ще улеснят, ускорят и като цяло ще намалят разходите по изпълнението на подовата конструкция. Отличават се с отлични топло- и акустични свойства при минимална строителна височина на пода.

 

Weber

Решения от стандартни материали до материали и технологии за обекти със специални изизсквания: саморазливни материали, бетонови замазки, ремонтни разтвори, изравняващи материали, циментови и анхидритни замазки, сертифицирани системи за балкони и тераси, лепила и фугиращи смеси, акустични решения за подове.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

Фасади

Adfors

Армираща стъклофибърна мрежа, която предпазва от пукнатини във фасадни и вътрешни мазилки и е съществена част от изолационните системи.

 

Saint-Gobain Glass

SGG CLIMATOP® и SGG CLIMAPLUS® изолационни тройни и двойни стъклопакети, които са предназначени за по-голям комфорт и енергийна ефективност на всички остъклени пространства. Те гарантират намаляване на разходите за отопление, премахват студените места около прозорците и остъклените площи и позволяват остъкляване на големи площи.

 

ISOVER

За повечет сгради се използва контактна изолация с пенополистирол. При повишени противопожарни изисквания е подходяща минерална изолация. За хотели е възможно да се използват също вентилируеми системи, където има разделителен въздушен слой между изолацията и външните панели. Специални решения за вътрешни сгради с метални обшивки.

 

Weber

Сертифицирани системни решения за фасади, особено контактни изолационни системи, но също и системи за еднослойна топлоизолационна зидария. Мазилката weberpas extraClean за зони с повишено запрашване има отлични самопочистващи свойства и висока устойчивост на образуване на плесен по фасадите. Широка гама от фасадни решения и сертифицирани изолационни системи с много варианти на мазилки за всеки тип сграда в много цветове и структури. Мазилките Weber са готови за директна употреба. В допълнение към стандартните решения Weber предлага и дизайнерски повърхности, напр. имитация на дърво, бетон и т.н.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

Барове и заведения

Adfors

Модерни дизайнерски тапети от фибростъкло ADFORS NOVELIO®, представени от покриващите се тапети Decoration и новото поколение тапети Nature с крайно цветно покритие. Тапетите Novelio CleanAir имат способността да абсорбират и неутрализират формалдехида и така подобряват качеството на въздуха. Серията Mold‑X е подходяща за влажни среди, където са изложени на риск мухъл и бактерии. Новите Novelio® Magnet превръщат всяка стена в магнитна бяла дъска, а след боядисване те са лесни за поддръжка.

 

Saint-Gobain Glass

SGG STADIP® SILENCE – звукоизолиращо стъкло с висока степен на сигурност. Състои се от два или повече слоя стъкло, свързани с акустично фолио. Позволява да се намали преходът на шума в интериора и от екстериора. SGG SECURIT® – топлинно закалено безопасно стъкло с устойчивост на механични и термични натоварвания. При счупване се разпада на малки парчета. SGG SECURIT® 8 мм може да издържи удара на топка от 0,5 кг от 2 м височина. Устойчивостта на топлина е 200 °C в сравнение с обикновеното необработено стъкло, където температурата е около 30 °C. SGG CONTRAFLAM® STRUCTURE – прозрачно пожаробезопасно стъкло, за изцяло стъклени вътрешни приложения без рамки. Устойчивост от EW30 до EI120 минути.

 

ISOVER

Изолация за сухи преградни системи: изолация от каменна и стъклена вата.

 

Rigips

Пожароустойчивите стени от гипскартон с максимална височина 14,5 м, ниско тегло и шумоустойчиви параметри са бързо и дълготрайно решение за складове, монтажни халета и промишлени сгради.

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

Тавани

Акустични тавани

Шумът в промишлените помещения е не само заплаха за човешкия слух, но и причинява дразнене, стрес и умора. В резултат на това могат да възникнат грешки и повече щети, намалявайки качеството и производителността. За намаляване на шума, акустичната система Ecophon Industry™ Modus може да се използва в производствени халета и промишлени операции, която може да се монтира както на тавана, така и на стените.

 

ISOVER

При използване на минералната вата Isover в окачените тавани, техните общи акустични характеристики значително се увеличават. Минималната препоръчителна дебелина на изолацията е 40 mm, но за оптимално функциониране са подходящи дебелини от 80 – 100 mm, в зависимост от използвания окачен таван.

 

Rigips

Пожароустойчиви, акустични и дизайнерски окачени тавани, подходящи за санитарни помещения и места с висока влажност. Окачените тавани с акустичен дизайн Rigiton, Gyptone и Casoprano имат неповторим дизайн и значително намаляват шума в интериора. За високо качество на въздуха допринасят и акустичните гипсокартонени плоскости Rigiton и плоскостите и касетите Gyptone с уникална технология Activ'Air®, която разгражда формалдехида.

 

 

6

 

Вътрешно остъкляване

Saint-Gobain Glass

SGG CONTRAFLAM® се състои от безопасно закалено стъкло и един или няколко междинни слоя гел. Има високи пожарозащитни параметри, механична якост и UV устойчивост. Стъкло за интериора като обикновено стъкло или за екстериора като изолационно стъкло. SGG STADIP COLOR® – безопасно стъкло с цветни фолиа. Богата гама нюанси, прозрачен и полупрозрачен дизайн. Използва се в интериора за прегради, парапети или врати или в изолационни стъкла на фасади или външни навеси. SGG SERALIT®, EMALIT® – стенни облицовки в близост до източници на топлина от термично закален материал, покрит с керамична боя. Стъкло с устойчивост на температури до 200 °C и устойчивост на удар.

 

 

 

7

 

Прозорци

SGG CLIMATOP® ONE – максимално спестяване на топлина. Външно и вътрешно стъкло с покритие Planitherm® ONE, стойност Ug= 0,4 W/m2K. SGG CLIMATOP® XN също е отлично решение за прозорци.

 

 

8

 

Врати

SGG STADIP® SILENCE – шумоизолирано, ламинирано, безопасно стъкло, съставено от два или повече слоя стъкло, свързани с акустично фолио. Позволява да се намали преходът на шум между офисите или отвън. SGG SECURIT® – термично закалено безопасно стъкло. Устойчив на механични и термични натоварвания. При счупване се разпада на малки парчета с тъпи ръбове. SGG SECURIT® – термично закалено безопасно стъкло с устойчивост на механични и термични натоварвания. При счупване се разпада на малки и тъпи парчета. SGG SECURIT® 8 мм може да издържи удара на топка от 0,5 кг от 2 м височина. Устойчивостта на температура е 200 °C в сравнение с обикновеното необработено стъкло, където температурата е около 30 °C.

 

 

 

 

 

9

 

Други

 

Adfors

Геомрежата от фибростъкло ADFORS GlasGrid® за асфалтови пластове забавя образуването на отразяващи пукнатини и гарантира до 3-кратно удължаване на живота на асфалтовите настилки. Подходящи са за укрепване на магистрали и пътища, летищни зони, паркинги и индустриални зони и паркинги.

 

Weber

Решения за пречиствателни станции за отпадни води.