Решения за хотели

Хотели

Hotel

 

 

1

 

Saint-Gobain Glass

SGG BIOCLEAN® – иновативно стъкло с лесна поддръжка и самопочистваща се функция. Благодарение на своите свойства, то използва комбинация от вода и UV лъчи, за да намали органичното замърсяване в сравнение с обикновените стъкла.

Isover

Системни решения за скатни покриви: изолация над гредите, пароизолации VARIO® и аксесоари за паронепропусклива защита или подова изолационна система. Решения за плоски покриви: екструдиран и експандиран полистирол, базалтови плочи. Уникални покривни системи SG COMBI ROOF, съчетаващи огнеустойчивите свойства на базалтовата вата и якостните свойства на пенополистирола.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

Подове

Adfors

Мрежата за замазки на ADFORS елиминира образуването на пукнатини при съхнене. Лека и удобна за полагане, алкалоустойчива.

 

Saint-Gobain Glass

Закалено безопасно стъкло от два или повече слоя, свързани с фолио. В случай на счупване, филмът държи парчетата стъкло заедно. Чрез комбиниране на дебелини или брой компоненти се създава безопасно стъкло, което отговаря на много специфични изисквания.

 

Isover

Плоскости за стъпала от базалт и стъклени влакна или еластичен полистирен за подобряване на акустиката на подовете. Полистиренови плочи за подови настилки с изисквания за топлоизолация. Екструдиран полистирол за подове с големи натоварвания до 70 t/m2.

 

Rigips

Сухите подове от гипскартон или гипсфазерни плоскости ще улеснят, ускорят и като цяло ще намалят разходите по изпълнението на подовата конструкция. Отличават се с отлични топло- и акустични свойства при минимална строителна височина на пода.

 

Weber

Решения от стандартни материали до материали и технологии за обекти със специални изизсквания: саморазливни материали, бетонови замазки, ремонтни разтвори, изравняващи материали, циментови и анхидритни замазки, сертифицирани системи за балкони и тераси, лепила и фугиращи смеси, акустични решения за подове.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

Фасади

Adfors

Армираща стъклофибърна мрежа, която предпазва от пукнатини във фасадни и вътрешни мазилки и е съществена част от изолационните системи.

 

Saint-Gobain Glass

SGG CLIMATOP® SOLAR CONTROL – външното стъкло е с антисоларно покритие от типа SGG COOL‑LITE® XTREME, което представлява най-ефективното антисоларно стъкло на пазара. Имат изключително ниска пропускливост на енергия и най-добра пропускливост на светлина. SGG CLIMATOP® STADIP PROTECT – за външни парапети с висока безопасност, гарантирана от закалено безопасно стъкло Stadip Protect®.

 

ISOVER

За повечето жилищни сгради се използва контактна изолация с пенополистирол. При повишени противопожарни изисквания е подходяща минерална изолация. За хотели е възможно да се използват също вентилируеми системи, където има разделителен въздушен слой между изолацията и външните панели.

 

Weber

Сертифицирани системни решения за фасади, особено контактни изолационни системи, но също и системи за еднослойна топлоизолационна зидария. weberpas clima е тънкослойна, пастообразна, самопочистваща се и влагорегулираща мазилка, която е решение срещу развитието на плесен по фасадите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

Заведения и кантини

Adfors

Модерни дизайнерски тапети от фибростъкло ADFORS NOVELIO®, представени от покриващите се тапети Decoration и новото поколение тапети Nature с крайно цветно покритие. Тапетите Novelio CleanAir имат способността да абсорбират и неутрализират формалдехида и така подобряват качеството на въздуха. Серията Mold‑X е подходяща за влажни среди, където са изложени на риск мухъл и бактерии. Новите Novelio® Magnet превръщат всяка стена в магнитна бяла дъска, а след боядисване те са лесни за поддръжка.

 

Saint-Gobain Glass

SGG STADIP® SILENCE – звукоизолиращо стъкло с висока степен на сигурност. Състои се от два или повече слоя стъкло, свързани с акустично фолио. Позволява да се намали преходът на шума в интериора и от екстериора. SGG SECURIT® – топлинно закалено безопасно стъкло с устойчивост на механични и термични натоварвания. При счупване се разпада на малки парчета. SGG SECURIT® 8 мм може да издържи удара на топка от 0,5 кг от 2 м височина. Устойчивостта на топлина е 200 °C в сравнение с обикновеното необработено стъкло, където температурата е около 30 °C. SGG CONTRAFLAM® STRUCTURE – прозрачно пожаробезопасно стъкло, за изцяло стъклени вътрешни приложения без рамки. Устойчивост от EW30 до EI120 минути.

 

ISOVER

Изолация за сухи преградни системи: изолация от базалтови плочи или продукти от валцувани стъклени влакна. За болнични стаи, поради по-високите изисквания към акустиката, са подходящи изолации с дебелина от 100 mm и повече.

 

Rigips

Системи за сухо строителство за преградни стени и предстенни обшивки с акустични, пожароустойчиви и импрегнирани гипскартонени плоскости. Импрегнирани Glasroc H плоскости със специална обработка за постоянно влажни зони и решение за кабинети за рентгенови прегледи. Плоскостите Habito H са подходящи за зони с по-висок риск механични повреди (коридори, гардеробни). Плочите с уникална технология Activ'Air® абсорбират емисиите на формалдехид и допринасят за чиста вътрешна среда на сградите. Гипсови шпакловки и шпакловки от естествен гипс за измазване на всички зидарии в интериора, регулиране на влажността и поддържане на приятен микроклимат.

 

 

 

 

 

 

 

5

 

Тавани

Ecophon

Идеален за решаване на акустика в зони с басейни е окаченият таван Ecophon Hygiene™, който отговаря на най-взискателните хигиенни условия и е напълно устойчив на вода, хлориди и корозия. Някои елементи Solo™, Baffle и Akusto™ също са обработени с тази специална повърхност. Ecophon предлага и решения за акустика на помещения за конферентни зали и хотелски рецепции.

 

ISOVER

При използване на минералната вата Isover в окачените тавани, техните общи акустични характеристики значително се увеличават. Минималната препоръчителна дебелина на изолацията е 40 mm, но за оптимално функциониране са подходящи дебелини от 80 – 100 mm, в зависимост от използвания окачен таван.

 

Rigips

Пожароустойчиви, акустични и дизайнерски окачени тавани, подходящи за санитарни помещения и места с висока влажност. Окачените тавани с акустичен дизайн Rigiton, Gyptone и Casoprano имат неповторим дизайн и значително намаляват шума в интериора. За високо качество на въздуха допринасят и акустичните гипсокартонени плоскости Rigiton и плоскостите и касетите Gyptone с уникална технология Activ'Air®, която разгражда формалдехида.

 

 

6

 

Вътрешно остъкляване

Saint-Gobain Glass

SGG STADIP COLOR® е безопасно стъкло с цветно фолио. Богата гама нюанси, прозрачен и полупрозрачен дизайн. Използва се в интериора за прегради, парапети или врати или в изолационни стъкла на фасади или външни навеси. SGG SERALIT®, EMALIT® са стенни облицовки в близост до източници на топлина от термично закален материал, покрит с керамична боя. Стъкло с устойчивост на температури до 200 °C и устойчивост на удар. SGG PLANILAQUE® е лакирано стъкло за интериор – облицовка на кухни, бани или коридори. SGG VISION LITE® – Антирефлексно стъкло със слой, който значително намалява отражението на светлината върху стъклената повърхност.

 

 

 

7

 

Стъкла

SGG COOL‑LITE® XTREME представлява най-ефективното слънцезащитно стъкло на пазара. С други думи, предлага изключително ниско предаване на енергия с най-добро предаване на светлина.

 

 

8

 

Врати

SGG MASTER‑SOFT® – SGG MASTERGLASS® е орнаментно стъкло, отговарящо на изискванията на стандарт EN 572-5 с матова и фина 3D структура. Гарантира максималното преминаване на светлина, като същевременно запазва поверителност и защита от нежелани гледки.

 

 

 

 

 

9

 

Други

 

Adfors

Геомрежата от фибростъкло ADFORS GlasGrid® за асфалтови пластове забавя образуването на отразяващи пукнатини и гарантира до 3-кратно удължаване на живота на асфалтовите настилки. Подходящи са за укрепване на магистрали и пътища, летищни зони, паркинги и индустриални зони и паркинги.