Решения за училища

School

 

 

 

1

 

Saint-Gobain Glass

Saint-Gobain Glass SGG CLIMAPLUS® ECLAZ ONE – изолационния стъклопакет достига стойност Ug= 1,1 W (m2K).

Isover

Системни решения за скатни покриви: изолация над гредите, пароизолации VARIO® и аксесоари за паронепропусклива защита или подова изолационна система. Решения за плоски покриви: екструдиран и експандиран полистирол, базалтови плочи. Уникални покривни системи SG COMBI ROOF, съчетаващи огнеустойчивите свойства на базалтовата вата и якостните свойства на пенополистирола.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

Подове

Adfors

ADFORS VERTEX® GRID – мрежа от фибростъкло за по-здрава и еластична замазка без пукнатини. Ниското тегло на мрежата не натоварва таваните, елиминира възможността за деформации, може да се режат дори с нож и с нея може да се справи и един човек.

 

Saint-Gobain Glass

SGG LITE‑FLOOR® - Закалено безопасно стъкло от два или повече слоя, свързани с фолио. В случай на счупване, филмът държи парчетата стъкло заедно. Чрез комбиниране на дебелини или брой компоненти се създава безопасно стъкло, което отговаря на много специфични изисквания.

 

Isover

Плоскости за стъпала от базалт и стъклени влакна или еластичен полистирен за подобряване на акустиката на подовете. Полистиренови плочи за подови настилки с изисквания за топлоизолация. Екструдиран полистирол за подове с големи натоварвания до 70 t/m2.

 

Rigips

Сухите подове от гипскартон или гипсфазерни плоскости ще улеснят, ускорят и като цяло ще намалят разходите по изпълнението на подовата конструкция. Отличават се с отлични топло- и акустични свойства при минимална строителна височина на пода.

 

Weber

Решения от стандартни материали до материали и технологии за обекти със специални изизсквания: саморазливни материали, бетонови замазки, ремонтни разтвори, изравняващи материали, циментови и анхидритни замазки, сертифицирани системи за балкони и тераси, лепила и фугиращи смеси, акустични решения за подове.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

Фасади

Adfors

ADFORS VERTEX® - Армираща стъклофибърна мрежа, която предпазва от пукнатини във фасадни и вътрешни мазилки и е съществена част от изолационните системи.

 

Saint-Gobain Glass

SGG CLIMATOP® SOLAR CONTROL – изолационен троен стъклопакет с вградена междустъклена щора за динамично регулиране на светло- и топлопреминаването. SAGE GLASS® – електронно превключваемо остъкляване на прозорци, което пести енергия, намалява емисиите на CO2 и допринася за комфорта и продуктивността на жителите. Електронно контролира натрупването на слънчева топлина и отблясъците в сградите.

 

ISOVER

За повечето жилищни сгради се използва контактна изолация с пенополистирол. При повишени противопожарни изисквания е подходяща минерална изолация. За училища е възможно да се използват също вентилируеми системи, където има разделителен въздушен слой между изолацията и външните панели.

 

Weber

Топлоизолационните системи webertherm с устойчивост на удар осигуряват решения за фасади, където може да се очаква значително напрежение, например на училищни площадки. Решения за фасади и сертифицирани изолационни системи с много варианти за обработка на повърхността на всеки тип сграда. Широко и разнообразно портфолио от готови за употреба мазилки в много цветове и текстури.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

Заведения и кантини

Adfors

Модерни дизайнерски тапети от фибростъкло ADFORS NOVELIO®, представени от покриващите се тапети Decoration и новото поколение тапети Nature с крайно цветно покритие. Тапетите Novelio CleanAir имат способността да абсорбират и неутрализират формалдехида и така подобряват качеството на въздуха. Серията Mold‑X е подходяща за влажни среди, където са изложени на риск мухъл и бактерии. Новите Novelio® Magnet превръщат всяка стена в магнитна бяла дъска, а след боядисване те са лесни за поддръжка.

 

Saint-Gobain Glass

SGG STADIP® SILENCE – звукоизолиращо стъкло с висока степен на сигурност. Състои се от два или повече слоя стъкло, свързани с акустично фолио. Позволява да се намали преходът на шума в интериора и от екстериора. SGG SECURIT® – топлинно закалено безопасно стъкло с устойчивост на механични и термични натоварвания. При счупване се разпада на малки парчета. SGG SECURIT® 8 мм може да издържи удара на топка от 0,5 кг от 2 м височина. Устойчивостта на топлина е 200 °C в сравнение с обикновеното необработено стъкло, където температурата е около 30 °C. SGG CONTRAFLAM® STRUCTURE – прозрачно пожаробезопасно стъкло, за изцяло стъклени вътрешни приложения без рамки. Устойчивост от EW30 до EI120 минути.

 

ISOVER

Изолация за сухи преградни системи: изолация от базалтови плочи или продукти от валцувани стъклени влакна. За болнични стаи, поради по-високите изисквания към акустиката, са подходящи изолации с дебелина от 100 mm и повече.

 

Rigips

Системи за сухо строителство за преградни стени и предстенни обшивки с акустични, пожароустойчиви и импрегнирани гипскартонени плоскости. Импрегнирани Glasroc H плоскости със специална обработка за постоянно влажни зони и решение за кабинети за рентгенови прегледи. Плоскостите Habito H са подходящи за зони с по-висок риск механични повреди (коридори, гардеробни). Плочите с уникална технология Activ'Air® абсорбират емисиите на формалдехид и допринасят за чиста вътрешна среда на сградите. Гипсови шпакловки и шпакловки от естествен гипс за измазване на всички зидарии в интериора, регулиране на влажността и поддържане на приятен микроклимат.

 

Weber

Интериорни бои и грундове, гипсови шпакловки за здравословна среда.

 

 

 

 

 

 

 

5

 

Тавани

Акустични тавани

Чувството за спокойствие и безопасност по време на хоспитализация е от съществено значение. Оптималната звукова среда ускорява лечението на пациента, подобрява съня и понижава кръвното налягане. Медицинският персонал може да се концентрира по-добре върху работата си. Съвременното техническо оборудване и работещите хора създават все повече шум, който допълнително се усилва от използваните твърди материали. Акустичните системи значително намаляват шума и отговарят на строги хигиенни изисквания и не подпомагат появата на бактерии.

 

ISOVER

При използване на минералната вата Isover в окачените тавани, техните общи акустични характеристики значително се увеличават. Минималната препоръчителна дебелина на изолацията е 40 mm, но за оптимално функциониране са подходящи дебелини от 80 – 100 mm, в зависимост от използвания окачен таван.

 

Rigips

Пожароустойчиви, акустични и дизайнерски окачени тавани, подходящи за санитарни помещения и места с висока влажност. Окачените тавани с акустичен дизайн Rigiton, Gyptone и Casoprano имат неповторим дизайн и значително намаляват шума в интериора. За високо качество на въздуха допринасят и акустичните гипсокартонени плоскости Rigiton и плоскостите и касетите Gyptone с уникална технология Activ'Air®, която разгражда формалдехида.

 

 

6

 

Вътрешно остъкляване

Saint-Gobain Glass

SGG STADIP COLOR® е безопасно стъкло с цветно фолио. Богата гама нюанси, прозрачен и полупрозрачен дизайн. Използва се в интериора за прегради, парапети или врати или в изолационни стъкла на фасади или външни навеси. SGG SERALIT®, EMALIT® са стенни облицовки в близост до източници на топлина от термично закален материал, покрит с керамична боя. Стъкло с устойчивост на температури до 200 °C и устойчивост на удар. SGG PLANILAQUE® е лакирано стъкло за интериор – облицовка на кухни, бани или коридори. SGG VISION LITE® – Антирефлексно стъкло със слой, който значително намалява отражението на светлината върху стъклената повърхност.

 

 

 

7

 

Стъкла

SGG CLIMATOP® ACOUSTIC – Заглушаване на шума. Вътрешно защитно стъкло, ламинирано Stadip Protect Silence® VSG 44.2 С дебелина на изолационното стъкло 40 mm, звукоизолация Rw= 38 dB. P2A устойчивост на проникване.

 

 

8

 

Врати

SGG STADIP® SILENCE – Звукоизолиращо ламинирано безопасно стъкло, съставено от два или повече слоя, свързани с акустичен филм. Позволява значително да се намали преминаването на шума отвътре или отвън.

 

 

 

 

 

9

 

Други

 

Adfors

Геомрежата от фибростъкло ADFORS GlasGrid® за асфалтови пластове забавя образуването на отразяващи пукнатини и гарантира до 3-кратно удължаване на живота на асфалтовите настилки. Подходящи са за укрепване на магистрали и пътища, летищни зони, паркинги и индустриални зони и паркинги.