Решения за жилищни сгради

Apartments

 

 

1

 

Saint-Gobain Glass

SGG EGLASS – Интегрирано, почти невидимо отопление на стъкло. Позволява повишаване на визуалния и топлинен комфорт както на закрито, така и на открито.

Isover

Системни решения за скатни покриви: изолация над гредите, пароизолации VARIO® и аксесоари за паронепропусклива защита или подова изолационна система с марка Isover, каменна и стъклена вата на плочи или ролки. Решения за плоски покриви: екструдиран и експандиран полистирол, плочи от каменна вата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

Подове

Adfors

ADFORS VERTEX® GRID – мрежа от фибростъкло за по-здрава и еластична замазка без пукнатини. Ниското тегло на мрежата не натоварва таваните, елиминира възможността за деформации, може да се режат дори с нож и с нея може да се справи и един човек.

 

Saint-Gobain Glass

SGG LITE ‑FLOOR – Ламинирано безопасно стъкло от два или повече слоя, свързани с фолиа. В случай на счупване, филмът задържа парчетата стъкло заедно. Чрез комбиниране на дебелини или брой компоненти се създава безопасно ламинирано стъкло, което отговаря на много специфични изисквания.

 

Isover

Плоскости за стъпала от каменна и стъклена вата или еластичен полистирен за подобряване на акустиката на подовете. Полистиренови плочи за подови настилки с изисквания за топлоизолация. Екструдиран полистирол за подове с големи натоварвания до 70 t/m2.

 

Rigips

Сухите подове от гипскартон или гипсфазерни плоскости ще улеснят, ускорят и като цяло ще намалят разходите по изпълнението на подовата конструкция. Отличават се с отлични топло- и акустични свойства при минимална строителна височина на пода.

 

Weber

Решения от стандартни материали до материали и технологии за обекти със специални изизсквания: саморазливни материали, бетонови замазки, ремонтни разтвори, изравняващи материали, циментови и анхидритни замазки, сертифицирани системи за балкони и тераси, лепила и фугиращи смеси, акустични решения за подове.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

Фасади

Adfors

Армираща стъклофибърна мрежа, която предпазва от пукнатини във фасадни и вътрешни мазилки и е съществена част от изолационните системи.

 

Saint-Gobain Glass

SGG CLIMATOP® SCREEN – изолационен троен стъклопакет с вградена междустъклена щора за динамично регулиране на проникването на светлина и топлина през стъклото. SGG CLIMATOP® ACOUSTIC – шумозаглушаващ продукт. Вътрешно защитно стъкло, ламинирано Stadip Protect Silence® VSG 44.2 С дебелина на изолационното стъкло 40 mm, звукоизолация Rw= 38 dB. Устойчивост на насилствено влизане.

 

ISOVER

За повечето жилищни сгради се използва контактна изолация с пенополистирол. При повишени противопожарни изисквания е подходяща минерална изолация. За хотели е възможно да се използват също вентилируеми системи, където има разделителен въздушен слой между изолацията и външните панели.

 

Weber

Сертифицирани системни решения за фасади, особено контактни изолационни системи, но също и системи за еднослойна топлоизолационна зидария. weberpas clima е тънкослойна, пастообразна, самопочистваща се и влагорегулираща мазилка, която е решение срещу развитието на плесен по фасадите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

Заведения и кантини

Adfors

Модерни дизайнерски тапети от фибростъкло ADFORS NOVELIO®, представени от покриващите се тапети Decoration и новото поколение тапети Nature с крайно цветно покритие. Тапетите Novelio CleanAir имат способността да абсорбират и неутрализират формалдехида и така подобряват качеството на въздуха. Серията Mold‑X е подходяща за влажни среди, където са изложени на риск мухъл и бактерии. Новите Novelio® Magnet превръщат всяка стена в магнитна бяла дъска, а след боядисване те са лесни за поддръжка.

 

Saint-Gobain Glass

SGG STADIP® SILENCE – звукоизолиращо стъкло с висока степен на сигурност. Състои се от два или повече слоя стъкло, свързани с акустично фолио. Позволява да се намали преходът на шума в интериора и от екстериора. SGG SECURIT® – топлинно закалено безопасно стъкло с устойчивост на механични и термични натоварвания. При счупване се разпада на малки парчета. SGG SECURIT® 8 мм може да издържи удара на топка от 0,5 кг от 2 м височина. Устойчивостта на топлина е 200 °C в сравнение с обикновеното необработено стъкло, където температурата е около 30 °C. SGG CONTRAFLAM® STRUCTURE – прозрачно пожаробезопасно стъкло, за изцяло стъклени вътрешни приложения без рамки. Устойчивост от EW30 до EI120 минути.

 

ISOVER

Изолация за сухи преградни системи: изолация от каменна и стъклена вата.

 

Rigips

Системи за сухо строителство за преградни стени и предстенни обшивки с акустични, пожароустойчиви и импрегнирани гипскартонени плоскости. Импрегнирани Glasroc H плоскости със специална обработка за постоянно влажни зони и решение за кабинети за рентгенови прегледи. Плоскостите Habito H са подходящи за зони с по-висок риск механични повреди (коридори, гардеробни). Плочите с уникална технология Activ'Air® абсорбират емисиите на формалдехид и допринасят за чиста вътрешна среда на сградите. Гипсови шпакловки и шпакловки от естествен гипс за измазване на всички зидарии в интериора, регулиране на влажността и поддържане на приятен микроклимат.

 

 

 

 

 

 

 

5

 

Тавани

Акустични тавани

В модерните апартаменти се появяват неприятни звуци, например ехо, които лесно могат да бъдат решени със звукопоглъщащи материали. Идеалното решение са свободно висящи акустични елементи в широка цветова гама и форми.

 

ISOVER

При използване на минералната вата Isover в окачените тавани, техните общи акустични характеристики значително се увеличават. Минималната препоръчителна дебелина на изолацията е 40 mm, но за оптимално функциониране са подходящи дебелини от 80 – 100 mm, в зависимост от използвания окачен таван.

 

Rigips

Пожароустойчиви, акустични и дизайнерски окачени тавани, подходящи за санитарни помещения и места с висока влажност. Окачените тавани с акустичен дизайн Rigiton, Gyptone и Casoprano имат неповторим дизайн и значително намаляват шума в интериора. За високо качество на въздуха допринасят и акустичните гипсокартонени плоскости Rigiton и плоскостите и касетите Gyptone с уникална технология Activ'Air®, която разгражда формалдехида.

 

 

6

 

Вътрешно остъкляване

Saint-Gobain Glass

SGG PLANILAQUE – лакирано стъкло за интериор – облицовка на кухни, бани или коридори.

 

 

 

7

 

Стъкла

SGG CLIMATOP® LUX: изолиращ троен стъклопакет с максимална светлопропускливост и големи топлинни печалби. Светлопропускливост 73%, соларен фактор g=62%, стойност Ug= 0,8 W/m2K. SGG CLIMATOP® ECLAZ – изолационен троен стъклопакет с максимална светлопропускливост и големи топлинни печалби. Светлопропускливост 77%, соларен фактор g=60%, стойност Ug= 0,5 W/m2K. Цветово неутрален външен вид с ограничено отразяване на светлината.

 

 

8

 

Врати

SGG STADIP PROTECT® е ламинирано безопасно стъкло, състоящо се от две или повече стъкла с няколко междинни слоя фолио, което в случай на счупване задържа парчетата стъкло на място. В случай на специални композиции, той също така издържа на стрелба или експлозия (маркировка SP, BS).

 

 

 

 

 

9

 

Други

 

Adfors

Геомрежата от фибростъкло ADFORS GlasGrid® за асфалтови пластове забавя образуването на отразяващи пукнатини и гарантира до 3-кратно удължаване на живота на асфалтовите настилки. Подходящи са за укрепване на магистрали и пътища, летищни зони, паркинги и индустриални зони и паркинги.